Kavata skor som manna från himlen

2009-04-28 @ 21:03:56 Kommentarer (3)

Idag när jag kom hem från jobbet låg det två paket på köksbänken. Petter hade behärskat sig snällt hela dagen och väntat med att slita upp dem tills jag kom hem.
Generellt brukar man ju alltid ha på känn varför man får paket. En aning om avsändaren finns ju alltid där och när man känner lite på paketet så tänker man "aaa, just det!" när man kommer på vad det är man fått, oftast för att man köpt det på tradera och sedan glömt bort det...
Så var dock inte fallet idag.
Petter och jag stod som handfallna fån och öppnade två paket med sprillans nya, jättefina kavatsandaler till pojkarna.
Loke blev helt till sig när han såg sina, för de är svarta med en liten röd racerbil på. Elis gillade att tugga på lappen på sina och kommer garanterat att ta sina första steg i just de blåa sandalerna.


Så, den självklara frågan är nu: vem är det som är så ofattbart snäll och skickar våra små älsklingsungar varsitt par kavatsandaler?
Oavsett vem du nu är; TACK!

Arla en morgon i Östad...

2009-04-28 @ 20:53:57 Kommentarer (2)


Elis har börjat med den charmerande ovanan att vakna lite på natten och insistera på att få komma upp och hänga lite. Som tur är, för mig, så är Petter pappaledig nu så jag kan bara pussa Elis lite på magen, vända mig om och somna om medan Petter får hasa sig upp med den lille grisen och vagga honom på axeln tills han somnar.
Ibland somnar pappa också. När jag gick till bussen kvart i sju på morgonen sov de tungt på soffan i vardagsrummet och Lokelillbus snarkade sött i sin säng.
På bussen var det en tjock 35-åring från Björboholm som snarkade och luktade tennisstrumpor. Det gick inte att jämföra.

Speedwaypremiär 2009

2009-04-26 @ 22:36:43 Kommentarer (1)

Jo, då var det dags för Elis att invigas i familjetraditionen.
Visserligen är mamma Lina i ärlighetens namn faktiskt lite trött på sporten hon i så många år älskat. För många år av låga kommentarer, svårarbetade människor och oinspirerande möten har liksom tagit glädjen ur sporten för mig. Liksom gnällande och underpresterande svenskar i GP-serien.
Som tur är så älskar Loke fortfarande speedway, så det var bara att bänka sig framför TV:n i lördags. Elis skulle givetvis sitta bredvid.
- Tomasgolloba Elis, sa Loke och pekade på Hans Andersen. Nästan rätt iallafall.
En förare pekade han aldrig fel på. Det var han som var dum. Vi skriver väl inte vad han heter, för han verkar ju ha mediatränats inför årets säsong och var inte ens en femtedel så gnällig som han vanligtsvis är, men när han kom i bild sa Loke "uuuuuuäääää". Intressant nog har vi inte tränat honom till det.

Allt eftersom matchen gick så påmindes jag om varför jag en gång utbildade mig för att skriva om små spetor till grabbhalvor som far runt fyra varv på grusade travbanor på mindre än en minut. Det känns liksom familjärt att från soffan sakta blida tillbaka in i den gamla jargongen och samkommentera speedwayen med Ejeborg och Stenlund, dock med ett något hårdare språk och en aning mer vinklade åsikter ;)
Visserligen är det inte svårt att hitta tillbaka när man ser hur gamle favoriten Fredrik Lindgren visar hur man hanterar ett dansgolv, men när sedan en kille som Emil Sayfutdinov, 19 år från Ryssland, glider in och kör, respektlöst och enastående,  på ren vilja och talang så blir det bara underbart.
Helt fantastiskt.
Nästan så ögonen tårades i finalen.

briljanta idéer i trädgården en aprilafton

2009-04-26 @ 22:28:30 Kommentarer (1)

1. Fågelbad med vatten i.

2. Sprit till 7-månadersbarnet

Loke i vitsippsskogen

2009-04-26 @ 22:24:14 Kommentarer (0)


Vi botaniserade vitsippsskogen och lärde sonen att samla bukett.
De första fem blommorna knipsade han bara av själva blomman på.
- Nej Loke, försök plocka hela blomman, såhär, sa mamma Lina och visade hur man plockar med stjälk,
- Såhär? sa Loke och bröt av den en centimeter under blomman.
- Nej, så här, sa mamma Lina och visade en gång till, ytterst pedagogiskt.
- Såhär? sa Loke och slet upp hela blomman med rotsystemet intakt.
- Nej, såhär, sa mamma Lina och bröt än mer pedagogiskt av blomman ytterst demonstativt en halv centimeter ovanför marken.
- Såhär? sa Loke och knipsade av själva blomman.
Då gav mamma Lina upp.

Två minuter senare`råkar jag få upp en blomma med rötter. Då plötsligt står det en snusförnumstig 2-åring bakom mig och säger
-. Nej mamma, såhär! och plockar av blomman en halv centimeter ovanför marken.
A-barn.

Bröderna bus på nya upptåg

2009-04-26 @ 22:17:29 Kommentarer (0)

Det händer väldigt mycket på kort tid just nu.
Elis har två tänder, drar sig upp till stående om tillfälle erbjuds och andan faller på, ammas bara kvällar och nätter samt äter gröt jätteduktigt både morgon och kväll.
Loke pratar mer än någonsin förr, funderar osedvanligt mycket och har vid två separata tillfällen kissat i pottan.Enastående välartade söner har vi. Onekligen.
Verkar bli brottartalanger också. Har partärgreppet under kontroll som synes!

Farmor och farfar på besök

2009-04-19 @ 22:14:36 Kommentarer (2)


Idag, sex dagar efter att den första tanden tittade upp, valde Elis att få en tand till. Mycket gråt, feber och tandagnisslan men hos farfar var det roligt iallafall!


Grannar med bra maskiner är bra att ha

2009-04-19 @ 22:08:14 Kommentarer (2)


Astas pappa Emil har tunga maskiner som han kan lasta upp på flaket och komma upp till byvägen med om man ber snällt. Och vi bad snällt. Och i söndags var han här och vände uppochner på det som varit en gräsmatta de senaste åren och som nu är tänkt att bli grönsaksland. Nu jävlar ska det planteras i Sjövik!

Bilden facebook inte gillar...

2009-04-19 @ 22:03:53 Kommentarer (1)


Jag är på intet sätt hysterisk amningsförespråkare, men jag blir riktigt Linaarg när gamla kärringar ger onda ögat när jag ammar lillgrisen på café. Dock är det väl snart inget problem längre eftersom jag jobbar heltid nu och bara ammar Elis på kvällar och nätter, men ändå! Mysigt är det iaf. Men snart är det bara mat och välling som gäller för Elis.

Milton och Loke på nya äventyr

2009-04-19 @ 21:56:57 Kommentarer (0)


Annandagpåsk inledes med ett besök i Slottskogen. Där åkte vi rutschekana (stavning!), åt smörgåsar och grabbarna blev lyriska över glassarna som Ronny smugit ner i frysväskan. Loke rymde tre gånger och gömde sig i busklabyrinten som han verkligen inte fick leka i, till sin mammas stora förtret. Milton satt snällt helt stilla på filten och var välartad.

Väl hemma hos Mille igen lektes det för fullt med alla Miltons tusentals leksaker. Loke insisterade på att ha ALLA bilarna HELA tiden, Milton kontrade med att kasta parkeringshuset och ett litet garage i huvudet på Loke.

Sedan blev de kompisar igen och badade tillsammans. När Loke plaskat ut mer än hälten av vattnet fick Mille nog och bad pappa Ronny lyfta upp honom och föra honom i säkerhet. Klokt beslut.

Glad påsk!

2009-04-19 @ 21:49:07 Kommentarer (0)Glinet har blivit stort! På annandag påsk fick han sin första tand och Ronny roade sig med att klä ut honom till påskägg.

Läser Astrid Lindgrens klassiker på gräsmattan

2009-04-12 @ 21:37:40 Kommentarer (1)


Igår, när Loke skulle somna hemma hos Asta, läste vi Stora boken om Emil och Loke blev helt kär. Som tur är så har vi en alldeles egen utgåva av den hemma på ÖstadByväg så vi har läst lite ur den idag också. När mamma fick springa in efter lite papper till snoriga näsor så passade Loke på att läsa högt ur Emilboken för lillebror, som uppskattade det högeligen. Snuttungar!

Påsken är Fröjdhens högtid i Sjövik

2009-04-12 @ 21:21:15 Kommentarer (2)

På självaste påskafton var hela familjen Baldenäs-Johansson bjudna på påskfirande hos familjen Fröjdh med vänner.
Vi förväntade oss en trevlig dag och fick betydligt mer än vi bargained för.

På jakt efter påskharen
Emil är nämligen inte helt normal utan hade tillbringat en ansenlig tid med att skapa en liten påskjakt med ägg från påskharen till samtliga fyra familjer som deltog i firandet. Det spännande i det hela var att Emil inte bara nöjt sig med att gömma några ägg, han hade målat en mycket detaljerad karta och dessutom gjort ett litet ledtråds-rim till varje familj. Värsta lekfarbrorn!

Asta och Loke blir bara gulligare och gulligare och när vi träffas på neutral mark, d.v.s. inte hemma på Byvägen där Loke svartsjukt bevakar sina leksaker, går det betydligt mer gemytligt till när de leker.

Det var mycet hålla handen, krama och pussa men givetvis blev det också lite diskussion om spadar, bobbycaren och diverse leksaker men på det stora hela så var de små änglar båda två hela dagen, trots kraftiga doser med socker.

På påskmiddagen fanns, förutom Asta och Loke även lillebröderna Algot & Elis samt småtjejerna Elva och Alice samt hundarna Rocky och Stich.
Just det här med hundarna var ju mycket spännande, både för Loke och för mamma Lina som inte riktigt är så förtjust i fyrbenta dregelmonster. Dock var båda caninerna väldigt söta och charmiga och fullständigt harmlösa så det gick bra. Både Loke och mamma tordes faktiskt klappa dem innan kvällen var över...

Efter korvlunch gick vi ut på promenad genom centrala Sjövik, via centralstationen och ned till hamnen. En promenad på ungefär 300 meter.

Här är (nästan) hela gänget. I vagnarna (som den här säsongen uppenbarligen går i svart...) finns Algot och Elva. Om man går från vänster till höger (sett från datorn och inte utifrån personerna på bildens perspektiv) så är det först Martin och Kajsa med lilla Alice i rosa mössan. Elvas föräldrar Frida och Vigfus skiljs åt av Anna i den vita skjortan (jodå, nog får du lite uppmärksamhet för att du var så fin och hade skjorta på dig minsann!).

De fyra som saknades befann sig nere vid vattnet, kastandes stenar BREDVID båtarna. Inte PÅ båtarna, absolut inte. Bara bredvid.Rocky, Loke, Asta, den famösa Kartan samt Alice.

På kvällen hade vi en mycket formell middag där Frida höll ett så vackert tal att Emil blev alldeles till sig och började gråta. Eller kanske inte, men det ser iaf så ut.

Fast egentligen var det en utsökt middag med grillad fläskfilé, halloumi, klyftpotatis, sallad och kick-ass-god sås. Petter, Loke, Elis, Elva och Vigfus åt som riktigt duktiga gäster på en riktig påskmiddag.

När alla barnen somnat (ja, det otroliga inträffade faktiskt och under nästan två timmar så sov alla barnen samtidigt!) satt papporna på gräsmattan och rökte äppeltobak i gamle Efraim.
Mammorna satt kvar inne under infravärmen och delade på en flaska dyrt, beskt och lättdrucket rött vin.

Stiltstudie: världens finaste Elgris

2009-04-12 @ 20:35:04 Kommentarer (2)
Han är helt bedårande, den lille sötbyttan! Skrattar hela dagarna, äter som en liten, liten häst (när pappa matar, hos mamma duger fortfarande bara tutten) och på självaste långfredagen drog han sig upp till stående som den värsta stålman. Go Elis!

Glada Loke och draken

2009-04-12 @ 20:26:33 Kommentarer (3)


Loke har en bok hos mormor och morfar som heter "glada fyran och draken". Den handlar om Sam som lånar Niklas drake och trillar och tappar snöret. Draken flyger iväg och Sam säger att en stor örn kom och tog den, att en elefant stampade sönder den och att en eldsprutande drake dök upp och slet den i småbitar.
Loke kan citera hela boken utantill och den har inte bara medfört en panisk rädsla för elefanter, örnar och eldsprutande drakar, utan också en stor fascination för flygande drakar.
Sagt och gjort, klart grabben ska ha en drake!
Lyckan var fullständig!

Tre små grisar...

2009-04-07 @ 22:18:51 Kommentarer (5)


Det är tur att jag verkligen gillar mitt nya jobb, annars skulle det nog kännas om möjligt ännu svårare att åka hemifrån på mornarna och lämna mina tre pojkar. Speciellt när de sover så sött...

Long time, no see!

2009-04-07 @ 22:14:57 Kommentarer (1)

Vi har haft oförtjänt mycket action här på byvägen på sistonde och skam till sägandes så har vår kära blogg kommit i skymundan.
Här kommer en snabb uppdatering:


Vi har hängt hos farfar och farmor...

Sen tog vi med oss Åsan hem till Sjövik i några dagar.
På måndagen skjutsade vi in henne till stora Göteborg och mamma Lina passade på att skaffa sig ett jobb.

På tisdagen kom Asta, Anna och Algot på besök...

,,,och Loke kunde inte riktigt hantera att Asta ville låna hans traktor eller titta på hans spade.

...dock hittade vi en liten snigel på trappan och då var livet plötsligt utmärkt kul igen!


På onsdagen fick vi finbesök från storstaden när tant Puffåsa kom ut och hälsade på.

Onsdagen var min sista dag hemma som mammaledig. Vemodigt och lite tungt men samtidigt så kändes det otroligt skönt att få börja jobba. Det är en chans jag inte kan låta gå mig förbi och ärligt talat, jag har behöver faktiskt komma ut och träffa lite vuxna människor och använda hjärnan lite om inte alla mina år på universitetet ska vara förgäves.
Så nu är jag glad medarbetare på ett tidningsförlag med lokaler mitt inne i centrala Göteborg. Good times a'rolling!
Dock blev det lite överlappande med jobben torsdag/fredag då Petter inte bara kunde släppa och gå. Så mormor kom över från Västervik och vaktade grabbarna i dagarna två.

Loke och mormor mötte oss vid affären när vi kom hem från jobbet i fredags och då fick Loke köra bilen hem. Det ska börjas i tid...

I lördags var det fantastiskt väder...

...och Loke fick besök av sin fantastiska kompis Asta. Med sig hade hon sina välartade föräldrar + lillebror så vi gav oss på en riktig parmiddag, dock utan Thailandsbilder. Mycket gemytligt dock.

Söndagen spenderade vi på Universeum, dit vi nu har årskort...

...det har också familjen Udén så Milton och Ronny kom och gjorde oss sällskap en liten sväng.

Elis hängde glatt i vagnen medan Loke provkörde motorcyklarna på Exprimentavdelningen.

RSS 2.0