Påsken är Fröjdhens högtid i Sjövik

2009-04-12 @ 21:21:15 Kommentarer (2)

På självaste påskafton var hela familjen Baldenäs-Johansson bjudna på påskfirande hos familjen Fröjdh med vänner.
Vi förväntade oss en trevlig dag och fick betydligt mer än vi bargained för.

På jakt efter påskharen
Emil är nämligen inte helt normal utan hade tillbringat en ansenlig tid med att skapa en liten påskjakt med ägg från påskharen till samtliga fyra familjer som deltog i firandet. Det spännande i det hela var att Emil inte bara nöjt sig med att gömma några ägg, han hade målat en mycket detaljerad karta och dessutom gjort ett litet ledtråds-rim till varje familj. Värsta lekfarbrorn!

Asta och Loke blir bara gulligare och gulligare och när vi träffas på neutral mark, d.v.s. inte hemma på Byvägen där Loke svartsjukt bevakar sina leksaker, går det betydligt mer gemytligt till när de leker.

Det var mycet hålla handen, krama och pussa men givetvis blev det också lite diskussion om spadar, bobbycaren och diverse leksaker men på det stora hela så var de små änglar båda två hela dagen, trots kraftiga doser med socker.

På påskmiddagen fanns, förutom Asta och Loke även lillebröderna Algot & Elis samt småtjejerna Elva och Alice samt hundarna Rocky och Stich.
Just det här med hundarna var ju mycket spännande, både för Loke och för mamma Lina som inte riktigt är så förtjust i fyrbenta dregelmonster. Dock var båda caninerna väldigt söta och charmiga och fullständigt harmlösa så det gick bra. Både Loke och mamma tordes faktiskt klappa dem innan kvällen var över...

Efter korvlunch gick vi ut på promenad genom centrala Sjövik, via centralstationen och ned till hamnen. En promenad på ungefär 300 meter.

Här är (nästan) hela gänget. I vagnarna (som den här säsongen uppenbarligen går i svart...) finns Algot och Elva. Om man går från vänster till höger (sett från datorn och inte utifrån personerna på bildens perspektiv) så är det först Martin och Kajsa med lilla Alice i rosa mössan. Elvas föräldrar Frida och Vigfus skiljs åt av Anna i den vita skjortan (jodå, nog får du lite uppmärksamhet för att du var så fin och hade skjorta på dig minsann!).

De fyra som saknades befann sig nere vid vattnet, kastandes stenar BREDVID båtarna. Inte PÅ båtarna, absolut inte. Bara bredvid.Rocky, Loke, Asta, den famösa Kartan samt Alice.

På kvällen hade vi en mycket formell middag där Frida höll ett så vackert tal att Emil blev alldeles till sig och började gråta. Eller kanske inte, men det ser iaf så ut.

Fast egentligen var det en utsökt middag med grillad fläskfilé, halloumi, klyftpotatis, sallad och kick-ass-god sås. Petter, Loke, Elis, Elva och Vigfus åt som riktigt duktiga gäster på en riktig påskmiddag.

När alla barnen somnat (ja, det otroliga inträffade faktiskt och under nästan två timmar så sov alla barnen samtidigt!) satt papporna på gräsmattan och rökte äppeltobak i gamle Efraim.
Mammorna satt kvar inne under infravärmen och delade på en flaska dyrt, beskt och lättdrucket rött vin.

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Massor med fina bilder och rolig text:) Tack för en kul dag.

Kajsa, Alice, Martin, Stitch & Rocky

2009-04-13 @ 10:34:13
Postat av: Anna

Tack för du noterat att jag hade skjorta på mej, jag är själv mycket stolt och förvånad:) Haha

2009-04-13 @ 18:35:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0