Speedwaypremiär 2009

2009-04-26 @ 22:36:43 Kommentarer (1)

Jo, då var det dags för Elis att invigas i familjetraditionen.
Visserligen är mamma Lina i ärlighetens namn faktiskt lite trött på sporten hon i så många år älskat. För många år av låga kommentarer, svårarbetade människor och oinspirerande möten har liksom tagit glädjen ur sporten för mig. Liksom gnällande och underpresterande svenskar i GP-serien.
Som tur är så älskar Loke fortfarande speedway, så det var bara att bänka sig framför TV:n i lördags. Elis skulle givetvis sitta bredvid.
- Tomasgolloba Elis, sa Loke och pekade på Hans Andersen. Nästan rätt iallafall.
En förare pekade han aldrig fel på. Det var han som var dum. Vi skriver väl inte vad han heter, för han verkar ju ha mediatränats inför årets säsong och var inte ens en femtedel så gnällig som han vanligtsvis är, men när han kom i bild sa Loke "uuuuuuäääää". Intressant nog har vi inte tränat honom till det.

Allt eftersom matchen gick så påmindes jag om varför jag en gång utbildade mig för att skriva om små spetor till grabbhalvor som far runt fyra varv på grusade travbanor på mindre än en minut. Det känns liksom familjärt att från soffan sakta blida tillbaka in i den gamla jargongen och samkommentera speedwayen med Ejeborg och Stenlund, dock med ett något hårdare språk och en aning mer vinklade åsikter ;)
Visserligen är det inte svårt att hitta tillbaka när man ser hur gamle favoriten Fredrik Lindgren visar hur man hanterar ett dansgolv, men när sedan en kille som Emil Sayfutdinov, 19 år från Ryssland, glider in och kör, respektlöst och enastående,  på ren vilja och talang så blir det bara underbart.
Helt fantastiskt.
Nästan så ögonen tårades i finalen.

Kommentarer
Postat av: mormor

Tack för underbara kort på mina prinsar. Mormors hjärtat svider av längtan. Räknar ner dagarna till torsdagkväll..... sakta går däää. Men måndag kväll symöte, tisdagkväll till Vetlanda för att titta på speedway och onsdag lite städning innan prinsarna kommer. Så kanske tiden går fort.

2009-04-27 @ 11:07:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0