Jack och pappa kollar Brasilien-Chile

2010-06-28 @ 21:04:14 Kommentarer (1)

2010-06-28_21_01 (MMS)

Jack och pappa kollar Brasilien-Chile


Vi har fina cykelvägar i Östad.

2010-06-28 @ 19:19:42 Kommentarer (0)

2010-06-28_18_52 (MMS)

Vi har fina cykelvägar i Östad.


Grabbhäng i rutschekanan

2010-06-28 @ 19:15:04 Kommentarer (0)

2010-06-28_18_09 (MMS)

Grabbhäng i rutschekanan


Mammas lille hjälpreda

2010-06-28 @ 17:08:04 Kommentarer (0)

2010-06-28_16_52 (MMS)

Mammas lille hjälpreda


sötaste lillkillen på äventyr

2010-06-28 @ 12:35:38 Kommentarer (0)

2010-06-28_12_30 (MMS)

sötaste lillkillen på äventyr


På tur i Nolhaga

2010-06-27 @ 21:06:36 Kommentarer (0)

2010-06-27_13_44 (MMS)

På tur i Nolhaga


Lille Storebror tar hand om lillebror.

2010-06-27 @ 21:00:20 Kommentarer (0)

2010-06-27_14_23 (MMS)

Lille Storebror tar hand om lillebror.


Jack Helge Arne

2010-06-21 @ 12:11:20 Kommentarer (1)

2010-06-21_12_06 (MMS)

Jack Helge Arne


09:04 gjorde han, vrålandes och kissande e...

2010-06-15 @ 23:05:34 Kommentarer (5)

2010-06-14_09_14 (MMS)

09:04 gjorde han, vrålandes och kissande entré i världen. 3450 gram tung och exakt en halvmeter lång och därmed minst i syskonskalan. Långa fingrar och fötter, precis som Loke och samma putiga överläpp och lilla näsa som Elis. Än så länge saknar han officiellt förnamn men det blir Helge Arne i mellannamn.


välkommen lillebror

2010-06-15 @ 22:36:54 Kommentarer (4)

2010-06-14_21_35 (MMS)

välkommen lillebror


Sista dagen som tvåbarnsfamilj

2010-06-13 @ 21:36:19 Kommentarer (4)


Loke pussar och Elis lyssnar. Lugnt och sansat.

Loke pratar och Elis ropar. Något högre tempo.

Elis försöker tvinga bebisen att komma ut och Loke kittlas med fötterna. Fullt kaos.

Då lämnar vi över till mormor som är här för att passa storebror och lillebror som ska bli storebror medan vi är och hämtar hem lillebror. Eller lillasyster. Men det lär vara en lillebror.

Fyra dagar kvar och nya läkarbesked

2010-06-10 @ 22:12:00 Kommentarer (8)

Idag är det fyra dagar kvar tills bebisen i magen gör entré. Idag var vi också på Sahlgrenska och träffade min nya läkare som visade sig vara överläkare Jan Mattsson, som är expert på just malignt melanom. Det känns jävligt bra för då kan vi vila lugnt i förvissningen att det inte är någon klåpare som bara chansar hejvilt när det gäller det här.

Han berättade den mycket glädjande nyheten att metastaserna uppenbarligen var betydligt mindre än vad vi fått höra förut och jag är så tacksam att Petter varit med vid alla läkarbesök för annars hade väl ingen trott på mig med alla svängar fram och tillbaka! Dock påverkar det inte konsekvenserna framöver, det blir fortfarande operation, men jag ska "inte behöva bry mitt lilla huvud med det just nu" utan får föda barnet och "få en harmonisk och lugn första tid med barnet" innan det behöver bli operation eftersom "mental hälsa också påverkar sådana här sjukdomar". Jag funderade lite på att bli förolämpad men bestämde mig för att inse att han faktiskt har rätt. Dessutom försäkrade han mig att det inte kommer ta död på mig att vänta.
Det som verkligen gör att vi fick förtroende för honom var att jag fick göra en ultraljudsundersökning av körtlarna i ljumsken för att konstatera att man inte kunde se några tydliga förändringar där och därmed är risken att det ska sprida sig utanför lymfan väldigt liten, även om den extra väntetiden kanske innebär att det sprider sig till fem lymfor istället för fyra men eftersom de alla ska bort så spelar det ju faktiskt ingen roll.

Vad gäller spridningen till blodet så är det lite krångligare. Det går inte att göra säkra undersökningar eller prover för att se vad som har och inte har hänt eller om det är något på gång. Huvudsakligen är det upp till mig att märka om det är något som inte stämmer i kroppen, men de kommer också att göra röntgen och diverse undersökningar när operationen är gjord.

På det stora hela känns det bra, även om det på något sätt blev mer verkligt nu när jag insåg att jag inte kan slippa undan operation och inte kan få svar på om jag fortfarande är sjuk eller inte.
Dock fokuserar vi på det här att det är OK att vänta några veckor till utan att det är någon fara och det är en bra grej. Hade de bedömt att det fanns risk för spridning i resten av kroppen via lymfan hade de uppenbarligen opererat imorgon.


Så nu är det det här vi kan fokusera på, äntligen! Nu är det bara bebis som står i fokus och cancern får faan vänta tills vi landat lite i det här med att vara fem i familjen. Heja bebisen!

Fina, flummiga, fantastiska familjen Fröjdh

2010-06-07 @ 23:25:27 Kommentarer (5)

Vi har bott här i tvåochetthalvt år nu och har känt Anna och Emil Fröjdh i ettochetthalvt av de åren. Det känns som betydligt längre. Vi har det ju som känt är lite tungt här just nu och livet rullar inte riktigt på som det ska. Då är det guld att ha vänner som kommer hit och lagar våfflor med glass till lunch, släpar ut oss i verkligheten och lämnar nyinhandlade, numera oumbärliga, handväskor hängandes i ett paket på dörren.
Det finaste är dock att de ställer upp på ett sätt som gör att vårt liv blir så mycket enklare. Den dagen vi fick beskedet att cancern spridit sig lagade Emil världens godaste köttfärssås och till efterrätt bjöds det på jordgubbar, glass och grädde och en kopp te och sen lekte ungarna på lekplatsen tills det var dags att åka hem och somna.
Det är dock inte maten som är det viktiga, det är sättet de alltid finns där på.
Vi vet inte hur vi hade fixat det här, orkat det här, utan er.
Tack för att ni finns! Bättre vänner kan vi inte önska oss.

Flickan (och pojken) och kråkan (fast det var en skata)

2010-06-07 @ 23:12:08 Kommentarer (1)I söndags hade vi begravning på östad byväg. Loke och Asta hittade n skata i trädgården som, enligt Loke, blivit dödad av en katt och enligt Asta krockat med något i luften och dött. Vi övervägde att helt enkelt kasta iväg den men sedan kom vi på det här med att man ska vara pedagogisk och så där så vi bestämde oss för att gräva ner fågeln bredvid komposthögen istället.


Petter agerade likbil, men utan bil och med likspade.


Petter grävde en grop, lade ner skatan och Loke och Asta lade blommor på honom/henne/den innan Petter öste över jord.

Loke och Asta plockade tusenskönor till skatan och diskuterade hur den hade dött.

Småbröderna var givetvis också inkluderade i hela jordfästningsdebaclet, men de var mer intresserade av att plocka blommor och undra lite varför storasyskonen grävde ner en pippi.

Grabbarna friserar gräsmattan

2010-06-07 @ 23:01:36 Kommentarer (0)


Trots att pappa tittar lite förundrat på "klippen" så fungerar den alldeles utmärkt. Jag vet att morfar har undrat lite eftersom vi bara visat kort när pappa klipper med Klippon. Men båda funkar. Utmärkt. Men det blir lite fotbollsplansrandigt, vilket visserligen passar bra med tanke på storleken på gräsmattan...

Elis är helt ovärderlig vid trädgårdsarbete. Han springer runt, gräver upp rabatterna, lägger sig på gräsmattan framför gräsklipparen, slickar på trappan, hänger runt mammas ben och jagar fåglar.

Tänk om några år när de faktiskt kan ha varsin fungerande gräsklippare. Vad tid vi kommer ha över till annat...

Morgonmys med stor och liten

2010-06-07 @ 22:55:21 Kommentarer (0)


Storebror och lillebror har morgonmys.

Dagishäng - knatteloppet och Pippi-dropin

2010-06-04 @ 22:29:47 Kommentarer (3)

Knatteloppet och förskolans dag

Loke och Asta värmer upp.

Elis var fruktansvärt skeptisk till en början och förstod inte riktigt meningen med allt hoppande och dansande.

Sedan insåg han att om man måste ladda ordentligt mentalt om man ska komma någonstans. Något som är lite fint är att Elis fick samma nummer som storebror hade första gången han sprang knatteloppet.

Vår store son är inte bäst i världen på att hantera förluster. När de större barnen (och Asta) sprang ifrån honom blev han helt förkrossad och när pappa Petter sprang honom till mötes för att lugna fick han veta från en storgråtandes liten kille att de andra hade tjuvstartat.

Medalj fick alla, även de som grät sig genom vansinnet i mål. Gladast av alla var Isac som kom imål bland de sista men som blev lyrisk när han fick sin medalj och utbrast "titta fröken, jag vann!".

Ulla var där och hejade och Loke och Asta visade sina tredje knatteloppsmedaljer. I bakgrunden sitter Alice och Elis i vagnen och pustar ut efter en utmattande vagntur.

När man sprungit riktigt fort får man god fika efteråt. Festis och chokladmuffins till alla!

Algot fick en banan. Han slukade den, inte bara åt den. Han sög i sig den mer än vad han tuggade. Nästan lite läskigt. Jacob, Isacs lillebror var mer intresserad av att få med sig Elis bort till sandlådan än att äta banan. Hur söt som helst!

Pippi-dropin

Häromveckan var det pippi-dropin på Skogsmusen. Då var föräldrarna välkomna att hälsa på på dagis och äta barnbakade hallongrottor och följa med på skattjakt. Petter var första förälder på plats och således var våra söner de första som hittade till skattkistan. Där i fanns en liten docka till varje barn samt två chokladpengar.
Petter tyckte att det var lite snålt tilltaget med två chokladpengar med tanke på att det går drygt 17 barn på avdelningen men det struntade Elis i och tog båda två, en till sig och en till brorsan.
Senare visade det sig att två snorungar från grannskapet varit över och snott resten av chokladpengarna som barnen skulle ha fått och således var det bara våra grabbar som fick choklad. Tur att de mosar i sig godis så snabbt att ingen hann märka nåt ;)

När vi fikat klart lekte Petter lekfarbror i gunghörnan. Loke och Isac, Asta och Ida och Liam är värsta proffsen på att ta fart själva men Elis är inte riktigt lika vass så han behövde pappas assistans.

Loke och Ida lurade med sig Petter upp i klätterställningen.

Här har Petter precis kravlat ut ur rutschekaneröret. Tyvärr fick jag ingen bild på det för jag skrattade så mycket. Han hade dock en mycket entusiastisk hejaklack i Emil och Kajsa som båda var helt övertygade om att han skulle fastna. Det gjorde han inte och Loke utrbrast stolt "jättebra pappa, du var ju inte alls så tjock!" när han kom ner.

En vanlig dag på dagis


Alla ska gunga!

Saker som värmer i hjärtat

2010-06-04 @ 09:36:51 Kommentarer (0)


Världens finaste morsdagsbukett från världens finaste grabbar. (Loke plockade visserligen de flesta blommorna men Elis skuggade honom och var minst lika stolt över den fina buketten.)


Inga bra dagar just nu

2010-06-03 @ 09:55:30 Kommentarer (7)

Igår, den 2 juni, fick vi provsvaren på sentinel node-operationen.
Det gick inte riktigt som vi planerat.
Det gick riktigt åt helvete faktiskt, vilket var lite snopet eftersom allt såg så bra ut efter operationen.
Läkarna hittade tre metastaser, stora som pepparkorn, i den del de tog bort och nu blir det total utrymning av körtelstationen i ljumsken någon gång inom sex veckor.
Benet är dock klart, inga fler operationer där för nu är all cancer borta där modertumören satt. Dock visade det sig, givetvis eftersom det bara jävlas på så många sätt det bara kan, att den tumören gått ner så pass långt i benet att den kunnat sprida sig både via lymfan och via blodet. Inte det roligaste beskedet.
Efter operationen kommer man börja leta genom resten av kroppen efter metastaser. Dock BORDE det inte spridit sig något via lymfan, det borde ha stannat där. Det borde verkligen ha gjort det. Och det är inte jättevanligt att det sprider sig via blodet.

Dock finns det lite solsken i det här också. Först och främst kommer bebisen hinna födas innan allt det här brakar loss och förlossningen behöver inte tidigareläggas. Så nu fokuserar vi på bebisen, på våra fina smågrabbar och på varandra och svarar inte i telefon igen.

Ett år senare...

2010-06-01 @ 23:46:48 Kommentarer (2)

Det har varit ett jävligt bra år. Som de flesta vi delat. Det har också varit ett riktigt jävligt år. Men mest bra. Hade jag inte gått och fått cancer så här på slutet så hade det nog varit ett av våra bästa år någonsin.

Vi har fantastiska söner, briljanta vänner, fina familjer, enastående Sjöviksfolk och världens bästa familjen Fröjdh som support och utifrån de förutsättningar vi har just nu kunde livet inte vara bättre.

Och ja, det är som det alltid brukar vara: vi älskar varandra mer än någonsin. Fortfarande.


Då, idag och för alltid

2010-06-01 @ 11:45:33 Kommentarer (5)
Den första juni 2009 klockan elva vigdes vi på klipporna vid Skanvik.
Idag har det gått ett år.
Det har varit ett helt fantastiskt år, precis som de tolv vi delat innan dess.

Until the end of the world


RSS 2.0