Dagishäng - knatteloppet och Pippi-dropin

2010-06-04 @ 22:29:47 Kommentarer (3)

Knatteloppet och förskolans dag

Loke och Asta värmer upp.

Elis var fruktansvärt skeptisk till en början och förstod inte riktigt meningen med allt hoppande och dansande.

Sedan insåg han att om man måste ladda ordentligt mentalt om man ska komma någonstans. Något som är lite fint är att Elis fick samma nummer som storebror hade första gången han sprang knatteloppet.

Vår store son är inte bäst i världen på att hantera förluster. När de större barnen (och Asta) sprang ifrån honom blev han helt förkrossad och när pappa Petter sprang honom till mötes för att lugna fick han veta från en storgråtandes liten kille att de andra hade tjuvstartat.

Medalj fick alla, även de som grät sig genom vansinnet i mål. Gladast av alla var Isac som kom imål bland de sista men som blev lyrisk när han fick sin medalj och utbrast "titta fröken, jag vann!".

Ulla var där och hejade och Loke och Asta visade sina tredje knatteloppsmedaljer. I bakgrunden sitter Alice och Elis i vagnen och pustar ut efter en utmattande vagntur.

När man sprungit riktigt fort får man god fika efteråt. Festis och chokladmuffins till alla!

Algot fick en banan. Han slukade den, inte bara åt den. Han sög i sig den mer än vad han tuggade. Nästan lite läskigt. Jacob, Isacs lillebror var mer intresserad av att få med sig Elis bort till sandlådan än att äta banan. Hur söt som helst!

Pippi-dropin

Häromveckan var det pippi-dropin på Skogsmusen. Då var föräldrarna välkomna att hälsa på på dagis och äta barnbakade hallongrottor och följa med på skattjakt. Petter var första förälder på plats och således var våra söner de första som hittade till skattkistan. Där i fanns en liten docka till varje barn samt två chokladpengar.
Petter tyckte att det var lite snålt tilltaget med två chokladpengar med tanke på att det går drygt 17 barn på avdelningen men det struntade Elis i och tog båda två, en till sig och en till brorsan.
Senare visade det sig att två snorungar från grannskapet varit över och snott resten av chokladpengarna som barnen skulle ha fått och således var det bara våra grabbar som fick choklad. Tur att de mosar i sig godis så snabbt att ingen hann märka nåt ;)

När vi fikat klart lekte Petter lekfarbror i gunghörnan. Loke och Isac, Asta och Ida och Liam är värsta proffsen på att ta fart själva men Elis är inte riktigt lika vass så han behövde pappas assistans.

Loke och Ida lurade med sig Petter upp i klätterställningen.

Här har Petter precis kravlat ut ur rutschekaneröret. Tyvärr fick jag ingen bild på det för jag skrattade så mycket. Han hade dock en mycket entusiastisk hejaklack i Emil och Kajsa som båda var helt övertygade om att han skulle fastna. Det gjorde han inte och Loke utrbrast stolt "jättebra pappa, du var ju inte alls så tjock!" när han kom ner.

En vanlig dag på dagis


Alla ska gunga!

Kommentarer
Postat av: Anna

Fina kort :)

2010-06-04 @ 23:14:49
URL: http://frojdh.blogg.se/
Postat av: mormor Cinna och morfar Göran

Härligt, tänk vad en liten kamera sladd kan göra en gammal mormor glad. Jättefina och fartfyllda kort, nya os-medaljörer hela gänget.

2010-06-05 @ 11:01:26
Postat av: Anonym

Vad fina ni är söta! Mamma och jag tänker på er och (mamma) ber till sin kompis däruppe att allt ska gå vägen! Du måste inte alltid va värst vet du! Krama ungarna och varandra från mig! Puss från Kalmar

2010-06-05 @ 23:20:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0