Sagan om hur man får barnen att äta nyttig mat

2010-05-10 @ 21:56:55 Kommentarer (3)


Petter har vissa fixa idéer. En av de jobbigaste, utöver hans vanföreställningar om att Cradle of filth är bra musik, att redbull ingår i kostcirkeln och att strumpor och kalsonger på badrumsgolvet magiskt förflyttas till tvättkorgen utan ansträngning, är att mat inte är mat om det inte innehåller ett dött djur. Han kan fortfarande, än idag, sitta och med fasa i blicken och darr på rösten prata om den vegetariska lasagnen som Åsa bjöd på för mer än sju år sedan. Den hade spenat i sig istället för köttfärs. Han har fortfarande inte återhämtat sig.
Sallad är inte mat i Johanssons ögon, inte heller soppa, couscous, bulgur eller maträtter med frukt i.
Således var dagens libanesiska linssoppa inte direkt uppskattad av mannen i huset, som dessutom blev tvungen att förnedra sig genom att inte bara tvingas äta soppan utan också laga den. Han fick dock bita sig hårt i tungan för Loke åt som en tok, tre stora tallrikar och tyckte att det var jättegott. Elis klagade inte heller utan tuggade glatt i sig.
Petter åt tre skedar och drack ett fullt glas mjölk efter varje.
Jag uppskattar iallafall att han inte bara hällde ut den på bordet eller lassade över den på min tallrik, som han gör om det smyger sig in en oönskad grönsak på hans tallrik i vanliga fall ;)

Kommentarer
Postat av: Anna

Tönt Petter!

Jag ser iaf fram emot soppan som jag fick i en lunchlåda till jobbet imån!

Du är bäst!

2010-05-10 @ 22:38:52
URL: http://frojdh.blogg.se/
Postat av: Lisa

Helt rätt!

Linser är också mat. Dött djur gör sig bäst i vägkanten. Frågor på det?Du, nu har jag varit duktig och plockat bort födelsemärke. Tänkte på dig mest hela tiden.

Stor kram fina

2010-05-11 @ 09:06:47
URL: http://ostfronten-intetnytt.blogspot.com
Postat av: Hult

Bra grabb den där Petter!

2010-05-15 @ 00:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0