Allt ska sparas till eftervärlden

2010-02-15 @ 18:32:31 Kommentarer (5)


Den här fina neonfärgade snowracern vann pappa Petter i en teckningstävling på Skotten när han var typ tio år. Vi kan väl ponera att han sedan använde den i dryga fem år och sedan tröttnade på att åka snowracer. Såldes den då? Slängdes den? Nejdå, den förvarades tryggt och säkert i farfar Gunnars magiska garage där alla gamla grejer har en fristad.

Förra vintern renoverade Gunnar snowracern så att den blev som ny och återbördade den till sin nästfödde son och sin först- respektive tredjefödde sonson. Det tog två dagar innan den gick sönder.
Den härligt neongröna sitsen lossnade och efter noggrann undersökning av far och farfar konstaterades att plasten hade spruckit och inte gick att laga (mamma Lina konstaterade detta redan första gången sadeln ramlade av men pappa och farfar tror på att kolla saker NOGGRANT och om och om igen så att man verkligen undanröjer risken för förtidigt dragna slutsatser.)

I år har vi alltså åkt på snowracern med den trasiga sadeln och burit sadeln i handen när vi inte suttit på. Kanske inte den optimala lösningen tänker du nu, men för herrarna i familjen Johansson så är det viktigt att man inte bara helt hetsigt slänger något bara av den simpla anledningen att det råkar vara trasigt och byter ut det mot något annat.

Men - low and behold - i söndags hände plötsligt det otänkbara: utan anmodan, och utan tidigare förvarning eller uppenbar planering (vilken vanligtvis utförs i familjeråd och genomgånges minst tre gånger och gärna provkörs en eller två gånger för att man ska kunna vara säker på att planen fungerar, inte bara i teorin utan också i praktiken) så sågade pappa till en ny sits till snowracern och bara någon timme sedan stod far och son i köket och skruvade fast mästerverket.

Så här fin blev snowracern med en äkta träsits!
Och farfar kan nog vara lugn, orginalsitsen finns kvar i garaget - en dag kanske tekniken finns så att man kan laga den.
Och mormor kan också vara lugn - sitsen tar inte upp någon nämnvärd plats i garaget, men om vi känner att det blir för lite utrymme kvar till annat så kan vi väl säkert förvara den i morfars garage i Piperskärr, i mormors källare, på mormors vind eller i mormors bod på gården för där är det nästan tomt på grejer har jag hört!

Kommentarer
Postat av: Hasse

Klockrent skrivet gumman.

2010-02-15 @ 18:41:14
Postat av: Anna

Va sa ni, Va ni från Småland?

2010-02-15 @ 21:11:21
URL: http://frojdh.blogg.se/
Postat av: Anonym

vaaaaa näääää nu jääääää..... tror jag faaaaaa... är lös. Vad har hänt min lilla flicka? Är det exorsisten eller kan det vara hormoner?

2010-02-15 @ 22:35:16
Postat av: Åsa Bys

Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det någonsin skulle skrivas så mycket om en och samma snowracer, trodde inte det var tekniskt möjligt. Det är klart, om någon kan skriva ofantliga mängder spaltmeter om tillsynes helt ointressanta föremål så är det du mitt hjärta. (Petter: Den blev jättefin. Heja Småland!)

2010-02-21 @ 16:57:04
URL: http://brandtjej.blogg.se/
Postat av: annacarin

HerreGud, ska man inte fundera igenom saker först innan man RUSAR ÅSTAD och lösgör genuin originalplast?

2010-02-21 @ 18:25:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0