Västervik i backspegeln

2009-11-15 @ 23:03:31 Kommentarer (1)

Vi har varit i Västervik och hälsat på. Igen. Nästan en hel vecka den här gången. Vi hann hänga med farmor och farfar, mormor och morfar, mossen, Gerd och kusin Tualie.
Mamma och pappa hann gå på bio, hälsa på farbror Leffan och - givetvis - äta lite pizza från Campino. (Visserligen var det mest pappa som stod för ätandet under den här västerviksvistelsen men ändå!)

Hos farfar är det böcker och pussel som står högst i kurs för Loke. Alltid ska farfar läsa bok eller lägga pussel med honom, i allafall om Loke själv får bestämma. Och mamma och pappa håller med för favoritboken hos farmor och farfar handlar om en gubbe vars klocka går sönder, varpå han får åka till urmakaren i staden och köpa klockolja. Den boken är osedvanligt värdelös och vi håller alla det starkt emot farbror Daniel att han köpte den skitboken. Dock läser farfar den gärna, till både Lokes och Tualies stora glädje.

Hemma hos mormor hjälpte båda barnen till att laga mat. Elis försökte visserligen mest gnaga i sig korven och skinkan rå, men det är ju tanken som räknas.
Huvudaktivieteten hemma på Rosenhillsvägen består huvudsaklligen av diverse bilfärder, piratskeppsåkande och badande. Inte nödvändigtvis i den ordningen.
Den viktigaste beståndsdelen i det hela är dock den stora mattan i nybyggda rummet. Det är där det mesta av leken sker.

Världens härligaste lille kille!

Loke har den stora bilen och Elis den lilla. Det finns dock en bra förklaring till det, utöver att Loke är störst och Elis är minst. Elis är nämligen paniskt panikslagen för den stora gula bilen. Om Loke vill köra den med fjärrkontrollen (den är nämligen egentligen fjärrstyrd) så får han följa med morfar till verkstan och göra det där för hemma går det inte. Då gråter Elis som om man gnuggat salt i ögonen på honom. Fast lite värre.
Då kallar Loke honom för sin lilla gnölapa. Men han accepterar snällt att Elis är rädd och låter brorsan få leka i lugn och ro.

Kommentarer
Postat av: mormor

Dessa underbara gossar.

2009-11-17 @ 09:03:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0