Fredag i familjen Baldenäs-Johansson

2009-07-03 @ 22:36:45 Kommentarer (1)

Det har varit vidrigt varmt (35 grader!) idag med så vi har tillbringat dagen med att varva utomhusvistelse, AC-njutning i bilen och legobygge inomhus. När temperaturen sjunkit till humana 30 grader vid halv sex på kvällen åkte vi till Sjöviksgården och badade. Inte Petter dock. Han är för klen. Men Loke, 29 månader och Elis, 9 månader badade, samt mamma Lina 345 månader plaskade förnöjt i vattnet!


Idag har också varit pott-träningens stora genombrottsdag. Man skulle nästan kunna säga att vi har slagit världsrekord i pottträning här hemma idag. Loke grundade dagen lite lugnt med att som vanligt kissa på pottan, vid busken och inte ha blöja på sig (för 9:de dagen i rad). Dock inträffade sedan det vi inte trott skulle hända på länge, efter pinkningen satte sig Loke och läste en bok för att drygt två minuter senare åter, i rasande fart, bege sig mot pottans regioner. När vi konfunderade smög efter honom möttes vi av ett glatt utrop:
"Mamma! Pappa! Loke bajsat på pottan!" Att man kan bli så stolt av något som man själv liksom tar för givet ;)
Sedan åkte vi till Ica Maxi och då blev den lille kämpen pinknödig lagom tills vi kom fram till kassan och skulle betala. Mor och son begav sig då mot toaletterna där det var sex personer i kö.
"Loke måste pinka NU mamma! Inte vänta." framvästes då diskret, varpå vi rusade ut och sonen fick urinera på en betongstolpe på utsidan av parkeringsgaraget.

Vid åtta minuter över sju på kvällen sov båda pojkarna snällt och duktigt och föräldrarna begav sig ut i fredagskvällen för att tvätta fasad. (jag nämner ingenting om husspindeln - stor som ett bouleklot - som kom stampandes över väggen så slipper jag tänka på den mer...) och plötsligt, vid tiotiden, hörde vi en liten kille ropa på oss.
Det var Loke. Han satt upp i sängen, i stort sett fortfarande sovandes och lyckades mumla fram att han måste pinka. Sagt och gjort, gossebarnet bars till nämnda facilitet och där uträttade han sitt behov, bars tillbaka till sängen och somnade i samma sekund som huvudet nuddade kudden.

En stor dag. Som sagt. Världsrekord i pottträning på byvägen.När vi tvättar hus tillsammans börjar jag så sakteliga inse att Petters arbetskamrater kanske inte alltid har det så lätt när de jobbar med honom. Ordergivandet kom på två sekunder och förväntad tid mellan order och utförande var ungefär 1 sekund. Han är ingen lätt chef. Så jag nöjde mig med att sitta på en bänk och dricka vin och titta på. Det gick så mycket bättre då.
Han är dock mycket stolt över sin nya tröja...

Kommentarer
Postat av: Anna

Loke är så duktig!

2009-07-04 @ 05:28:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0