Östadbyväg presenterar: Elis sitting up!

2009-01-22 @ 22:18:16 Kommentarer (2)


Jäpp, ni ser rätt och nej, det är inget som stagar upp honom. Han sitter alldeles mol allena, vår lille Elis. Fyra månader och fyra dagar gammal valde han att inte längre tillhöra de lealöst liggande lillungarnas skara.
Intressant nog var det ingen som trodde på att han satt när jag berättade det, inte ens hans egen far. Loke klappade glatt händerna och pussade omkull lillebror när han visade upp nya konsten men pappa tittade på med skeptiskt höjda ögonbryn och såg mäkta förvånad ut när den lille satt lull inte bara några sekunder utan i minst två minuter!
Man kan ju bli löjligt stolt för mindre!

Men idag har faktiskt varit en stor dag för Elis rent allmänt.
Han har fått sitta i stora matstolen.
Han har fått sitta framåtvänd i sjalen.
Han har fått sin första smakportion. (potatis och bröstmjölk - mumma!)
Han har suttit sin första minut.
Loke har inte heller gått lottlös från dagens bravader. Han har varit på själv-gå (Lokes ord för promenad när han inte behöver åka vagn eller hålla handen) till affären och köpt bulle alldeles själv. Han gick alltså inte helt själv dit, Elis och jag var med honom, men han fick gå själv och han fick välja bulle själv och lägga den i en påse. Föga förvånande - han är ju ändå Petters son - tog han en chokladkaka istället. Han var dock jätteförsiktig när han tog den, så att han inte nuddade några andra kakor och försiktigt, försiktigt - utan att ens nudda kanterna på påsen med kakan - lade han ner sin "bulle" i en papperspåse, som han också valt själv. Sen sprang han bort till kassan och hivade (ja, när man är två år och 91,5 centimeter lång hivar man upp bullpåsar) upp påsen på disken.
- Loke betala, sa han.
- Loke inga pengar, kom han på sen.
- Mamma betala Lokes bulle! blev slutsatsen. Han är inte dum den ungen. Den attityden bådar inte gott för framtiden...

Sedan ömsom bars, ömsom släpades bullen hem till huset av en stolt liten tvååring som oavbrutet kacklade på om Hoppetossor och lego.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Det är nog den finaste bilden på Elis!Nästa gång vi fikar ska jag köra Loke-metoden, Lina betala ;)

2009-01-22 @ 22:48:29
Postat av: Åsa Bys

ÅÅÅÅÅ Loke sockerpaj, hur söt va inte den bilden? Hittade han ingen större påse? Fst det är klart, man vet aldrg när man behöver en gigantisk påse, Loke. Och bättre för stor än för liten. Puss från Åsan

2009-01-22 @ 23:48:58
URL: http://brandtjej.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0