En tredje dag på fel sida av Sverige

2009-01-04 @ 20:45:09 Kommentarer (1)

Jäpp, så fortgår vår vistelse här i småland, det lilla landet på landet där vi har vår släkt. Här pratar man inte heller riktigt som vanligt. Igår, när vi tittade på deckare så missade jag början och frågade min kära mor, barnens mormor, vad som hänt.
 - Det va en som de hitte dö, utan ens e näsduk på'sa. Å nu ä de e som gräver dänna.
Glasklart.

Inatt ville Loke inte sova så mycket. Han var mer intresserad av att bada Elis. Storebror vaknade vid halv tre inatt och väckte sin mor med orden: "Elis mutsig mamma, Elis måtte bada. Bada NU." Jag förklarade lugnt och sansat att man inte badar mitt i nätterna och det utlöste en outhärlig törst efter juice. När den lille druckit upp ett helt glas med Glockens tre-socker-berikade tyska fuskjuice slocknade han som ett litet ljus. Ett sött ljus.

I hetluften på redaktionen
Eller nja, så värst hett var det väl inte. Det händer ju liksom inte så mycket i Västervik på en söndagskväll. Förvånansvärt nog. Så när Elis kom på besök var det nog ett rätt så välkommet avbrott i arbetet. Nattchefsfarbrorn Bosse haffade den lille direkt och där fick han hänga på armen ett bra tag innan Pelle från Ukna stal honom.
- Gillar han bollar? frågade Pelle.
- Bollar? frågade jag som ett fån.
- Ja, bollar. De har massa bollar på annons.
- ja, jo, han gillar nog bollar. Men han är bara tre månader så han vet nog inte vad han ska med dem till.
- Det spelar väl ingen roll?
- Eh, näe. Det gör väl inte det.

Och så fick Elis låna en fin gul boll från annonsavdelningen. Han tittade skeptiskt på den men tolererade helt klart dess närvaro. En blivande Zlatan månne?

Sen fick Elis vila hos Lisa. Det var spännande. Till en början satt hon stel i ryggen och med en halvt panikartad blick i ögonen, ungefär som om jag placerat en påse högexplosivt sprängmedel i knät på henne. Hon slappande dock av efter ett tag och slutade upprepa meningen "är du säker på att han inte kommer kräkas" var tredje minut.
När vi skulle gå och Lisa tog på Elis overallen noterade jag en blick som förmodligen skulle få Martin Hammar att darra i nattkläderna. Mission accomplished!Kusinbesök
Ossian, eller Ossy som vi informellt kallar honom i vår lilla familj, är på besök. Han är Lokes lillkusin (3 månader yngre) och pratar redan stockholmska. Gullunge. Vi var givetvis tvugna att svänga förbi farmor och farfar nu på kvällen och hälsa på lite. Det gick bra. Vi fick pannacotta och björnbärspaj. Mycket uppskattat. Kusinerna Tualie, Loke och Ossian härjade vilt i några timmar och Elis bevakade allt från säkert avstånd i farmors famn.När vi kom hem till mormor fick Elis attackpuss och attackkram av Loke när han försökte ta igen sig i babysittern. Det gnölades ingenting men Elis har kommit på att han kan gripa tag i Lokes hår när Loke pussar honom. Det är mindre uppskattat av storebror men han verkar acceptera tingens ordning. Inga hämndaktioner än iallafall.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Tja, det händer när det händer. Men du är ett sant föredöme när det kommer till moderskap Lina.

2009-01-07 @ 09:34:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0