Det finns brott och det finns BROTT...

2009-02-01 @ 00:13:56 Kommentarer (0)

Här satt vi, i lugnt och ro, och samtalade med våra gemytliga besökare från Skåneland (kommer mer om det senare). I ett svagt ögonblick bestämde vi oss för att se efter om det hänt något i världen.
På DN hade det inte det.
På Aftonbladet hade det inte det.
På SvD hade det inte det.
På GP hade det inte det.
På TT hade det inte det.
Men på VT, där hade det hänt grejer!
"Fräck biljtuv kraschade - greps flyende på cykel"
En bra, förklarande rubrik som på alla önskvärda sätt berättar ungefär vad artikeln handlar om:
En tidigare i liknande sammanhang känd man stal en såinihelvete dyr bil från Nilssons Bilhall i Vimmerby, körde skiten ur den, stal en bil till och kraschade med den in i en van och skadade en person allvarligt. Mannen som stulit bilarna och kört bilen stack från platsen och återfanns senare cyklandes utanför Mjölby. Utan lyse! UTAN LYSE! Arekusering är väl det enda rimliga straffet?

Här kan ni läsa artikeln i sin helhet. Finn fem fel.

Har du läst?
Har du hittat dem?
jäpp, då ger jag facit.

1. 51-åringen körde rakt in i baken på en van som låg i vänsterfilen för att göra en omkörning. Föraren av vanen uppgav att han höll 130 kilometer när det small till i baken.
Föraren av vanen kan ju inte heller vara helt navlad eftersom han berättar för polisen att han höll 130. Sist jag kollade fick man inte det på svenska vägar i trakterna kring Mjölby.

2. Han hade nämligen stulit en BMW 740 diesel -08 vid Nilssons Bilhall i Vimmerby under tisdagen. Bilen stod i tvätthallen och det var ingen som hade uppsikt på den. I tvätthallen finns även ett nyckelskåp. Det var lätt för 51-åringen att sno åt sig nyckeln och köra ut från tvätthallen med lyxbilen.
Egentligen stal han ju inte bilen, han bara hämtade den.

3. För några år sedan stal han en bil från en person i Vimmerby som skulle ställa in bilen i garaget. När denne klev ur bilen för att öppna dörren stal 51-åringen bilen.
Hur snabb var han egentligen om han hann fram och sno bilen medan den andre killen öppnade garaget?

4. Polisen satte in stora resurser på att spåra honom. Han hittades fyra timmar senare på en väg utanför Mjölby. Han hade då stulit en cykel och cyklade utan lyse.
Utan lyse, people. Utan lyse! Tur att de hittade honom ändå, fast det var mörkt.

5. Sedan han gripits fördes även han till sjukhus för vård. Han var efterlyst sedan han inte återkommit efter en permission från fängelset.
Här har jag inga kommentarer. Det är så bra att det talar för sig självt.

Och ett stort tack tack till Lelle på VT för att du gör de här artiklarna så underbara. Och tack till Lisa för att du tar underbara bilder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0