Tant Cecilia och Farbror Dan på besök

2009-02-01 @ 23:53:35 Kommentarer (1)

För sju år sedan bestämde sig Dan för att bli en stadgad människa och skaffade sig en Cecila. Det är vi i Sjövik enormt glada för.
Vi älskar vår Dan, Petter extra mycket. De har känt varandra sedan barnsben och strövade omkring i skogarna kring Västervik tillsammans med Dans bjässe till far och lärde sig tälja grillpinnar. Sen blev de tonåringar, spelade rollspel och settlers på Dans pissiga amigadator medan de lyssnade på Chess.

Men medan Petter hånglade med mig på järnvägsspåret såg Dan till att gång på gång skriva 2,0 på högskoleprovet, bli vansinnigt bra på schack, matematik, fysik, pianospel, kemi och allt annat sådant där omöjligt som vi vanliga dödliga med nöd och näppe knappt begriper.
Sedermera pluggade Dan till rymdfysiker (!) i Luleå/Kiruna (delar av utbildningen tog han på franska "bara för att det är lite mer utmanande så") och vi gjorde en gång misstaget att fråga vad han gjorde sitt exjobb om. Det ledde till en flera minuter lång utläggning om nåt som involverade svarta hål och nån slags materia. En annan gång frågade vi Dan vad han jobbade med när han var nånslags hjälpprofessor på Chalmers. Då svarade han också med ord som var obegripliga och oändligt invecklade.
Dan är med andra ord vansinnigt mycket mer intelligent än de flesta andra vi känner. Han hade förmodligen varit riktigt jävla odräglig med det också, om han inte hade haft Cecilia vid sin sida.

Skrämmande nog är hon i stort sett lika smart. Det tog nåt år innan vi fattade det eftersom hon bara talar skånska men när man lär sig förstå den så står det glasklart ;)

Hur som haver, Dan och Cecilia hör iallafall ihop och de var här i helgen. Ett par fantastiska tossor och en virkad mössa fick Elis av tant Cecilia och Loke fick något så fantastiskt som en speedwaymössa! Intressant nog så var presenterna från båda två och eftersom det var uppenbart att Cecilia stått för stickandet och virkandet kan vi bara anta att Dan då undertiden masserat Cecilias fötter som sitt bidrag till möss- och toss.skapandet.

Lördagen tillbringade vi i Alinge, Texas med gemytlig pryttelshopping och något i vår familj så ovanligt som ett systemetbesök. Där inhandlades diverse drycker för provsmakning på kvällen. Den ammande fick ingenting.
Elis hängde hela kvällen hos Cecilia och stortrivdes! Hon såg inte ut att lida hon heller.

På söndagen ville Lundaborna se Mjörn så vi gick på promenad genom metropolen Sjövik. När vi var nere vid vattnet och som mest beundrade den blå himlen, de frysta vass-stråna och den fina utsikten, upptäckte vi att klockan rusat lite för myclet. Det fick bli språngmarsch hem, ärtsoppa och knäckebröd till lunch och sen i exakta hastigheter in till stationen. Med sex minuter till godo släppte vi av dem vid centralstationen (Cecilia såg lite blek ut) och vinkade adjö.

Vi har lovat att komma ner till dem i Lund och hälsa på under våren. Nu återstår bara pass, vaccinationer och språkutbildning och sen är det Skåne - here we come!

Kommentarer
Postat av: Cecilia & Dan

Vi vill påminna om att dessutom lämna in visumansökan i god tid. Den kan hittas på följande adress:ambassad/visum.htm" rel="nofollow">http://hem.passagen.se/skaunesambassad/visum.htm

2009-02-02 @ 22:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0