Det är en sann Fröjdh med snö

2009-02-22 @ 22:15:13 Kommentarer (1)


Jojo, minsann. Så här ser lyckliga barn ut. Snön har alltså äntligen kommit även till oss på västkusten och idag, söndag, var hela familjen Johansson-Baldenäs på besök hos familjen Fröjdh och åkte snowracer. Asta, dottern Fröjdh, hade visserligen en liten töntig rosa pulka men den blev snart utmanövererad av Lokes pappas ashäftiga snowracer från början av 1990-talet. (omsorgsfullt bevarad och renoverad av farfar Gunnar till nästintill nyskick!)
Loke vägrar åka själv på snowracern efter att han på sin ensamma jungfrutur hemma i trädgården lyckades med konststycket att styra rakt in i den enda stubben på hela gården och flyga över ratten. Med Asta med på åket gick det dock alldeles utmärkt!


Efter några timmar i snön var föräldrarna helt slut. Inte barnen visserligen men efter löften om varm choklad fick vi med dem in.
Asta har också precis blivit storasyster, till en liten Algot. På bilden syns den lille sova på Anna (mamma Fröjdh) medan Emil (pappa Fröjdh) vaktar huliganerna på golvet.

Asta har nog minst lika många, om inte fler, leksaker som Loke. Konstigt nog så var båda barnen nästan genomgående intresserad av exakt samma leksak exakt samtidigt. Himla märkligt...
Dock var det inte alls så mycket skrik och tandagnissel som man kanske kunnat förvänta sig, mycket för att Asta är snäll och inte orkar härja med Loke utan låter honom hållas och väntar ut honom. Mycket listig tjej det där.
Dock fick hon lite skäll när hon tog en legobit av Loke. Hon kom springades in i vardagsrummet med den och Loke stormade efter.
- Va e de fö dumheter Asta? frågade han med en mycket ilsken och vass röst och blängde argt på sin kompis, som inte brydde sig det minsta.
Intressant i sammanhanget är att det är Lokes mormor som säger att saker är "dumheter" när man hittar på bus.

Kommentarer
Postat av: Anna

Åhh gullungar!

2009-02-23 @ 21:37:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0