Luciafirande på dagis.

2009-12-14 @ 18:42:01 Kommentarer (0)


I fredags var det luciatåg på Lokes dagis. Alla barnen samlades klockan sju på morgonen och sjöng julsånger för huttrande föräldrar med tårar i ögonen. Eller, om man ska vara riktigt ärlig, så var det faktiskt huvudsakligen de äldre barnen som sjöng. Lokes grupp, Skogsmusen, stod mest tysta och till synes mycket fascinerade/skräckslagna av den enorma folkmassan av fotograferande föräldrar som stod och stirrade på dem.
Elis uppskattade inte alls brorsans skönsång och fina tomteutstyrsel utan fick ett fullständigt frispel och skrek tills vi fick i en honom en nygjord flaska välling, som vi fick springa och låna av Algot.
När vi kom tillbaka var luciatåget slut och barnen bjöd på pepparkakor och lussebullar de bakat.

Loke var, som alla ser, en tomte. Vi hade dock tänkt att han skulle ha vanliga tjockbyxor på sig för att inte fryra men när jag klädde på honom på morgonen sa han med darrande röst:
- mamma, tomten har ju inte sånna byxor! Han har röda byxor!
Så det var bara att dra på tomtekläderna utanpå och låta ungen springa runt som en Michelintomte. Glad var han iaf. (Tomten bredvid Loke, med det fina skägget, heter Isac och är Lokes dagiskompis.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0