Jul på skridskor på Liseberg

2010-11-29 @ 12:59:06 Kommentarer (0)


Morfar Fröjdh jobbar på Liseberg. Därför har mamma Fröjdh nästan vuxit upp där och barnen Fröjdh kan alla karuseller och minsta grästuva utantill. Pappa Fröjdh kan stenläggningen för han har jobbat där. Familjen Baldenäs-Johansson kan typ ingenting och hade innan flytten till Sjövik bara besökt Liseberg tre gånger, varav en gång var Jul på Liseberg och Petter vände efter 20 meter och gick hem.
Den här gången gick det bättre. Den här gången var det inte så mycket folk och Elis och Algot tog en tur med elefanten.

Vi såg en ren och åkte Rabalder.

Sedan var det dags för bambi på hal is, featuring Asta och Loke. Men för att vara första gången så var de ofantligt duktiga, våra stora ungar. Papporna var med som både moraliskt och fysiskt stöd och guidade de små isdansarna på deras premiärtur på medar.

Efter ett tag fick de in snitsen och drog i väg som värsta Wayne Gretzky. Eller nåt. En gipsad och redlöst full Gretzky måhände, men ändock en Gretzky.

Saftey first, hjälm måste man ha! Elis förlitade sig dock på fadrens skridskokunskaper när han tog en lov runt banan i pappas famn.

När mörkret föll över LIseberg och de ofantligt pyntade träden slog vi oss, hela storfamiljen Fraldesson ner på läktaren för att titta på isshowen. Givetvis öppnade sig himlen i stort sett i samma ögonblick som vi kom dit med varm choklad och bautabullar men ingen klagade. Asta, Loke och Elis satt med tindrande ögon och öppna munnar och beundrade hänfört de skridskoåkande kaninerna och isdansarna som showade loss. Algot somnade i Emils knä och Jack sussade snällt i vagnen, trygg och torr.

När vi åkte hem var föräldrarna blöta ändå in på benet, kalla som gnuer i nordligt klimat, men ungarna var glada och nöjda och helt utpumpade efter en heldag med skojigheter. Sådana dagar vill vi ha fler av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0