Tuff-tuff säger tåget. Eller nåt.

2011-02-28 @ 10:26:54 Kommentarer (1)


När Elis fyllde två fick han en tågbana av mormor och morfar. Den uppskattades storeligen. När inte storebror är med och försöker leka, vill säga. Då hatar Elis sin tågbana. Och sin storebror. Men när han får leka själv är han glad och nöjd. Bådar ju gott inför framtida grupparbeten och skolaktiviteter... ;)

Recept på en bra dag:

2011-02-27 @ 23:22:22 Kommentarer (0)


1. gör store sonen på gott humör genom att spela fia med honom. Glöm dock inte att låta honom vinna.

2. Introducera minste sonen för en ny leksak a.k.a. pappas dvd-samling. Notera den oskyldiga blicken som säger "de ramlade ner av sig själva, jag bara satt här och var oskyldig som en brud!"

3. Skratta med Elis. Han må vara busig som få, tjurig som en Stark, envis som synden och snabb som en vessla när det gäller att ställa till ofog men han är också oemotståndligt charmig och söt.

4. Skaffa barn med Petter Johansson. De blir underbara.

Moster K på snabbvisit

2011-02-27 @ 23:10:00 Kommentarer (0)


I fredags var moster K på genomresa på sin sista (för tredje gången i ordningen) säljresa genom Sverige. Vi gnäller dock inte på att hon konsekvent vägrar trappa ner på takten och gå i välförtjänt pension eftersom de här resorna innebär att vi får träffa henne lite oftare.

Semlor hade hon med sig också, till Lokes stora glädje. Elis fick en chokladboll och blev ännu gladare.

Barnet som fastnade under en fåtölj

2011-02-27 @ 23:06:28 Kommentarer (0)


Ja, bilden talar fäl för sig själv. När han väl hasat in därunder förstod han inte riktigt hur han skulle komma ut. Att lägga ner huvudet mot golvet och fortsätta åla slog honom liksom inte ens som en idé. Men ack, så söt han är!

Lille loppan, sötast i byn

2011-02-23 @ 21:18:58 Kommentarer (1)


Visst är han fin, vår lille Jack!
Cred till Loke för specialeffekterna och bilden. Det är Loke som tagit den nämligen. Sepianyansen lyckades han med genom att hålla tröjarmen framför blixten. Dock lyckades han få bättre skärpa i bilden än vad jag någonsin skulle kunnat få. Oroande.

Våra ungar och andras barn

2011-02-23 @ 21:17:17 Kommentarer (1)


Lisa Olaison - vad har du gjort med mitt barn? Han ser ut som du på fyllan!


Loke har lärt sig att man ska se glad ut på bild. Så här ser han ut när han är glad.

Elis har fått för sig att man ska se galen ut på bild. Så han ser bara ut som vanligt.

Sekunden efter drog han undan storebrors ben så att denne stupade handlöst i golvet. Han fick dock en puss som tröst sedan.

Lille tjockgrisen fick sitta nakenfis på mattan i väntan på dusch och kissade inte ens. Underbarn. (jo, det kan vara så att kraven på vad som är accepterbart beteende har sänkts något genom åren...)

Saker vi gör bra

2011-02-16 @ 22:29:13 Kommentarer (1)


Åtta månader är han nu, vår minsting. Vår yngste och vår siste. Lite sorgligt faktiskt, för vi är väldigt bra på att ha små bebisar hos oss. Vi hade nog egentligen gärna haft några till. Speciellt eftersom vi genom åren gjort så himla fina bebisar.


De är himla fina när de blir fyraåringar också. (Som tvååringar med men Elis är nuförtiden väldigt sällan stilla nog för att fastna på bild)

Ett, två, tre - bus

2011-02-16 @ 22:18:08 Kommentarer (3)


Finaste bröderna.

Mina prinsar och min hjärter kung

2011-02-06 @ 19:47:26 Kommentarer (3)


Jag har det bra, jag.
Jag har en man som jag älskar, som får det att pirra i magen och som kokar te till mig på mornarna. Som står ut med mitt humör, som möblerar om efter mina nycker och som accepterar att jag faktiskt inte varken vill eller kan hämta in ved ur vedboden eftersom det bor spindlar där.
Jag har tre söner som jag älskar, som gör mig lycklig in i märgen och som spyr på mina tröjor, torkar snor på mina byxor och häller ut mjölk på mina mattor. Som klappar mig på kinden, håller mig i handen och dregelpussar mig i hela ansiktet.
Jag hade inte kunnat önska mig bättre!

små pojkar, sjuka som män

2011-02-06 @ 13:45:09 Kommentarer (0)


Igår medan mamma satt i köket och matade Jack så gick Elis in i vardagsrummet, hämtade två kuddar och kröp, likt en katt, upp i fåtöljen och somnade. Febergrisen sov sedan i nästan en timme innan det ens fanns en chans att väcka honom.

Idag är det inte mycket bättre med Elgrisen, han har visserligen mindre feber men han är väldigt liten idag.
Även Loke är lite hängig och har lite feber. Igår när han var på äventyr med pappa hos tant Mai i Göteborg så bad han pappa hälsa mamma att han hade lite ont i foten. Det var den första indikationen. Därefter kom ont i benet, ont i magen och sedermera "ont överallt" och nu ligger han nedbäddad och tittar på Robin Hood, Bolt, Skattkammarplaneten och Mästerdetektiven Basil Mus, skavfötters med lillebror.

Lajv-rollspel på barnkanalen is tha shit!

2011-02-04 @ 23:01:35 Kommentarer (1)


Loke och mamma är trollbundna av Barda på barnkanalen. Jack - inte fullt så trollbunden.

Liten sjuk Elis

2011-02-04 @ 20:37:39 Kommentarer (0)


Vår lillElis har feber. Vojnevojne.
Han blir så liten då plötsligt, han som annars är på väg att bli så stor.
Han sitter i knät, blir buren och ligger nerkrupen under filten - helt tyst - med huvudet på kudden, nappen i munnen och händerna knäppta vid bröstet.
På kvällarna har han haft över 39 graders feber. Då är han mammig och pappig. Men tro inte att vi får ligga bredvid honom i sängen. Nej, nej. Inte då. Vi får sitta på pallen efter följande meningsutbyte:
- Mamma hålla handen.
- Klart jag ska hålla dig i handen gubben, jag sitter här på sängen hos dig.
- Nej mamma, sitta sängen!
- Ska jag inte sitta på sängen? Ska jag ligga och hålla om dig istället?
- Näe mamma, trångt då. Du sitta pallen.
- Kan jag inte iallafall få sitta på sängen?
- Näääääääääeeee mamma, du sitta pallen. Jag sova sängen läv. Vajmt du.

Jahapp. Så det var bara att sitta där, på träpallen, i fyrtio minuter tills ungen somnade.
Söt är han, helt enastående bedårande, så det var ok ändå.

Stadsparkshäng i Västervik

2011-02-04 @ 20:32:13 Kommentarer (0)


Jodå, de har allt lite mer snö i Västervik än vad vi har hemma i Sjövik. Så vi åkte lite snowracer och pulka i stadsparken. Inte på snön dock, mer på istäcket - skaren!.

Morfar och grabbarna syns väl i mörkret i sina fina overaller!

Vi måste också passa på att tacka morfar Göran för eminent lagning av bilen. Nu har vi ett fullt fungerande avgassystem på NKU igen, stora tider! Och så tyst den går...

IKEA-förvaring PARVEL

2011-02-04 @ 20:28:01 Kommentarer (0)


Nähä, var det inte det man skulle använda den till? Det funkar ju iallafall. Lille storebror kom inte åt honom och han fick leka ifred. Tills Elis kom på att han kunde slänga ner grejer istället. Allt för många grejer.

Johanssons invaderar Sjövik!

2011-02-04 @ 20:26:24 Kommentarer (0)

Jodå, farmor och farfar har varit här och firat Lokelill på fyraårsdagen, så nu är vi välgödda och glada.

Farmor lagade som vanligt tre mål mat om dagen, plus mellanmål, och farfar lärde Loke den ädla konsten att förlora i fia.

Vi hade fortfarande snöigt och kallt när de var här och Loke lyckades med konststycket att åka på skaren hela vägen ner i lekstugan med sin snöbräda. Det slutade med krock och tårar men det är ju ändå rätt coolt, tyckte han efteråt iallafall.

Även mamma Linas trettioårsdag firades med fina paket. Svärfar Gunnar hade nu också gett upp hoppet om att hans egna barn ska bli golfproffs och gav därför den nyblivna trettioåringen sex golfklubbor och en påse bollar för att hålla hoppet vid liv. Till våren blir det utslag från byvägen!

RSS 2.0