Recept på en bra dag

2010-08-16 @ 22:46:43 Kommentarer (2)


Vissa dagar är bara jävligt bra. Det här var en av dem. Ni vet, en sån där dag som liksom bara flyter på och (nästan) allt blir precis som man hade tänkt fast man egentligen inte hade planerat någonting alls.
Vi vaknade imorse nere hos Fröjdhs efter en söndagsgrillning som vi låtsades var en lördagsgrillning och Loke och Elis ville inte till dagis. Vi höll dem hemma och bestämde oss för att dra ut i skogen istället.
Det regnade och vi var fyra vuxna på fem ungar, vilket egentligen är minst fyra vuxna för lite med tanke på hur snabbt och oförutsägbart små barn rör sig i skogen, men det visade sig vara en av de bästa ideér vi fått på mycket länge.

Vi köpte bullar, festis och kex på Hagströms och hade fika på mossiga stenar i skogen. Systemetkassen må störa bilden men det blir ju lite bättre när man får veta att den är full med blåbär som Elis och hans vapendragare/bärkompanjon Emil plockat.

Jack trivdes också i skogen. Här har han permission från sjalen, i vilken han hängde under hela tiden och hjälpte sin mor att plocka blåbär, leta förgäves efter obefintliga kantareller och hålla värmen (en tvåmånadersbebis håller, när buren i trikåsjal nära kroppen, en ungefärlig temperatur på 70 grader. Så känns det iaf)

Loke må se ser ut men han hade faktiskt kul i skogen. Han plockade blåbär som en nöjd och fullbetald vietnames och hittade pinnar att slå på döda grenar med. Det är allt en treochetthalvtåring behöver för att ha kul.

När vi kom hem så gräddade vi våfflor och åt med nyplockade blåbär och vispgrädde. Sen var det dags för Algot att sova middag och då ville Loke att Asta skulle stanna kvar och leka. Det ville Asta också. Elis med, men ingen frågade honom.

Loke har en tendens att se kliniskt deprimerad ut på bild just nu (no phun inteneded) men han hade egentligen jättekul. Han och Asta har mantlar på sig och är jättehäftiga. De hade dem på sig när de gick och handlade på Hagströms och var väldigt stolta över att "betalaren", d.v.s. kassörskan tyckt att de var fina.

Sedan bakade de bröd, Petters pappas syster Evas mans Lasses bröd a.k.a "Lasses bröd" (inte så fantasirikt kanske men ack så korrekt) och hade jättekul.

Idag var en bra dag, med glada barn, fina vänner och goda blåbär. Härligt!

Kommentarer
Postat av: Anja

Verkar som en underbar dag!

2010-08-17 @ 08:35:20
URL: http://anjamedmera.blogg.se/
Postat av: Lisa

Åh, så härligt.

Livet på en pinne tror jag besämt.

Blir påmind om Västervik där du bjöd på tips om bästa blåbärsstället....

Stor kram fian Lina

2010-08-17 @ 22:13:10
URL: http://ostfronten-intetnytt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0