Loke bakar med mamma

2008-11-14 @ 20:41:41 Kommentarer (0)


Så var det det här med huslighet. Jag jobbar på det. Och det uppskattas så jag kommer nog fortsätta.

Vi började lätt förra veckan med att baka havreflarn och en banankaka med 1 dl bakpulver i. (tack Loke för det bidraget till smeten.) och fortsatte starkt i måndags med riktig deg - med jäst i!
Loke tyckte att det var ytterst spännande att trycka ner fingrarna i degen och sen se den smälta ihop igen och hålet försvinna. Han tyckte också om att vältra sig i mjöl med följden att han fick dammsugas efteråt innan han fick lämna köket.

Receptet på Lokes havrefras:

2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl mjöl
2 msk sirap
2 msk grädde
75 gram smält smör

200 grader i tio minuter.

Recept på Lokes pizzabotten/brytbullar:
½ paket jäst
2½ dl ljummet vatten
½ tsk salt
2 msk olivolja
8 dl vetemjöl

Dega ihop och låt jäsa under duk i 30 minuter.
Grädda pizzadeg i 12 minuter 200 grader.
Grädda brytbullar i 15 minuter 175 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0