En liten Isola på besök...

2008-08-29 @ 20:09:51 Kommentarer (1)Idag var mammas gamla klasskompis Jessica  från MKV i Växjö på besök. Med sig hade hon mannen Tobbe och tremånaderstösen Isola. Isola är den första lilla bebisen som Loke träffar och han blev kär direkt. Hon fick både pussar och kramar och dessutom låna alla Lokes nallar."Fast du Tobbe, jag tror att hon har tappat bort sin snopp..."
Loke var väldigt konfunderad när han fick hjälpa till med blöjbytet.

Hjälper till hemma VS barnarbete...

2008-08-28 @ 11:12:40 Kommentarer (1)Loke tycker om att äta hemmabakt pizza. Han är även väldigt duktig på att hjälpa mamma med matlagningen. Tyvärr kan det falla sig så att all fyllning hamnar på ett ställe, men det kan man ju alltid fixa i efterskott. Och efter ett litet tag kom Loke också på att man kan äta fyllningen INNAN pizzan åker in i ugnen. Osten framförallt.När man har ätit måste man diska. Eftersom det är vatten involverat när man diskar är sonen inte nödbedd att hjälpa till. Tur det eftersom mamma Lina knappt når fram till diskhon längre på grund av magen...

Hjälper till med inköpen...

2008-08-28 @ 11:08:45 Kommentarer (0)Loke brås i mångt och mycket på sin far. När det gäller chokladkakor råder det ingen tvekan om att generna gått i arv. Under ett obevakat ögonblick vid mathandlandet på Willys lyckades grabben nämligen kasta ner ett tiotal chokladkakor i vagnen. Det var inte populärt när pappa plockade bort dem igen...

Vår son - bokmalen!

2008-08-28 @ 11:06:42 Kommentarer (0)Loke har en ny favoritplats i huset. Sängen och gungfåret har fått ge vika för lässoffan. Häromdagen när han skulle till dagis försvann han spårlöst medan mamma plockade fram kläder. Trots rop svarade han inte. Han var nämligen djupt försjunken i traktorernas och lastbilarnas magiska värld...

Vi har fått ved!

2008-08-28 @ 11:04:02 Kommentarer (0)i söndags kom en lastbil och tippade av sex kubik ved på vår uppfart. Jippie-ho!Loke övervakade pappas arbete och åt en välförtjänt glass. Notera de fina arbetsbyxorna...När glassen var slut hittade vår listige son en undangömd chipspåse i köket. Den förtärde man, medan han hejade på pappa i vedbärandet.

Mamma, tvätten och magen

2008-08-28 @ 10:58:34 Kommentarer (0)Den 18 september är det planerat att bebisen ska komma till världen med kejsarsnitt. Om allt går väl så blir det så också.Med tanke på att det bara är en dryg månad kvar till förlossning så är magen faktiskt inte så stor ändå... Och ja, man får han foppatofflor när man är gravid. Det är enda tillfället i livet då det är tillåtet att visa offentligt i dylika tingestar. Även om de är vita...

Vinbärsmums och trädgårdspyssel

2008-08-28 @ 10:55:11 Kommentarer (0)Vi har världens mest uråldriga vinbärsbuske i vår trädgård. Eller, det är nog snarare ett vinbärsträd. Muterat har det iallafall och det har vuxit bortom alla rimliga proportioner. Trots idoga ansträngningar har vi bara lyckats plocka av ungefär 3% av alla bär som kommit på vinbärsbuskträdet och av det har mamma Lina skapat 10 liter saft, gele och sylt. Loke tycker dock att det är precis lika gott att äta dem au naturelle...Kan faktiskt plocka själv också...Pappa inspekterar hallonbuskarna och Loke inspekterar gräsmattan..."här uppe har du inte klippt ordentligt pappa, jag fixar det!"

Bebisträning och sovpaus

2008-08-28 @ 10:36:05 Kommentarer (1)Loke kommer bli ett ovärderligt stöd för sin mor och far när lillebrorster kommer. Se bara vilket handlag han har med flaskan!Det är jobbigt att träna på bebismatning. Både Loke, nallen och mamma slocknade i stora sängen. Notera den charmant uppsträckta armen som både mor och son begagnar sig av...

Farbröderna på besök

2008-08-28 @ 10:27:43 Kommentarer (0)Det var ju visserligen ett tag sen nu men för några veckor sen kom morfarbror Hasse på besök från Uppsala. Han hade utmärkt timing och kom samma dag som mamma Lina blev sjukskriven. Med sig till Sjövik tog han också farbror Jakob och farbror Andreas och tillsammans passade de tre Loke medan Lina låg på soffan.
Jakob och Andreas åkte sedermera hem till Göteborg medan Hasse, till Lokes stora förtjusning, stannade kvar i fem dagar. Redan andra dagen frågade Loke efter "Asse".

Gungar med bebisen och Klanka

2008-08-23 @ 16:24:21 Kommentarer (2)Loke delar snällt med sig av gungfåret till Klanka och bebisen.

Håller koll på pappas gräsklippande

2008-08-22 @ 08:58:05 Kommentarer (2)När pappa kom hem från jobbet på torsdagen var det dags att klippa gräset igen. Loke fick åka med en sväng på traktorn men sen fick han komma in i huset och hjälpa mamma med maten. Det gick dock inte så bra utan istället bänkade sig den lille framför fönstret och hejade ivrigt på pappa och traktorn när de åkte förbi utanför.

Läser speedwayboken

2008-08-22 @ 08:52:17 Kommentarer (0)En alldeles nyvaken liten kille gick ut till sin stora röda bokhylla och hämtade resolut speedwayboken. Sen fick mamma läsa medan Loke illustrerade med motorljud.

Loke och gungfåret - den dynamiska duon!

2008-08-20 @ 10:17:33 Kommentarer (0)Loke fick gungfåret av mormor och morfar i namngivningspresent. Nu har han äntligen kommit på hur man tar sig upp på nämnda får alldeles själv och gungar som den vildaste cowboy. Fåret flyttar sig flera meter! Tur att vi inte la in nåt trägolv i Lokes rum...

Mammamys i soffan

2008-08-20 @ 10:15:19 Kommentarer (1)

Eftersom brorster har lite för bråttom ut ur mammas mage är mamma ordinerad sängliggande hela dagarna. Mycket tråkigt, tycker både mamma och Loke. Den lille håller dock mamma sällskap i soffan ibland.Loke har bebisen i knät (bebisen har fått nya skor!) och tittar på häcklöpning. Häcklöpning är favoritgrenen inom OS, eftersom de både hoppar och springer. Loke ackompanjerar dem hela varvet runt med "ping, ping, ping" och "hopp!".
Eftersom det är lite synd om mamma fick hon canal+ av pappa så att hon kan titta på speedwayen. I tisdags var det match mellan Bajen och Indianerna och Loke satt trollbunden i soffan. När mamma sa att "nu är det minsann dags att gå å lägga sig" fick jag en lång harang till svar som avslutades med ett bestämt "traktorn" och "brumbrumbrum". Det hela kulminerade i en ilsken blick med innebörden "är du fullständigt dum i huvudet mamma? Jag tänker inte sova nu, det är motorcyklar och traktorer på TV!".

Arbetsdag i trädgården

2008-08-20 @ 10:09:02 Kommentarer (0)

När man bor i hus så kan man inte lämna gräsmattan vind för våg. Det gjorde vi inte heller men grannen klippte inte som utlovat... Så när vi kom hem efter semester/jobb i Västervik nådde gräset till knäna. Pappa Petter slet tappert med Klippon men när morfar kom med åkgräsklipparen så blev det äntligen ordning på torpet.
Pappa och morfar slet hela helgen i trädgården och klippte hela våran enorma gräsmatta minst sju gånger, och krattade upp allt gräs som blev över. Loke var givetvis ytterst behjälplig.

Morfar kalklippte i rabatterna också, men det blev rätt så bra. Det visade sig att det fanns gräsmatta under allt ogräs och helt plötsligt nådde man fram till vinbärsbuskarna och hallonen från mer än ett håll...Så här häftig är våran nya åkgräsklippare, mer känd som "traktorn". Loke ville dock inte åka förrän bebisen åkt (bebisen är en liten docka som vi har tagit på blöja och bebiskläder).Pappa krattar och Loke slänger. Ingen gräsallergi här inte!Så här mycket gräs blev det!Så kan man åka skottkärra med mormor också, det är jätteroligt!När man har hjälpt till så duktigt får man vinbär av morfar.

RSS 2.0