Lokelillbus är inte så liten längre

2011-01-16 @ 22:23:33 Kommentarer (6)

Idag är det fyra år sedan Loke medelst sugklockan drogs ut i denna värld. Det var han själv också mycket medveten om när han vaknade tre minuter över sju imorse, kröp över och viskade i mitt öra:
- mamma, jag fyller år idag. För det är söndag nu. Jag har inga dagar kvar att räkna bort mer.

Mormor och morfar hörde att den lille börjat vakna till och skyndade upp med skönsång (?), födelsedagståg och presenter.

Det härligaste med Loke är att han blir precis lika glad för kalsonger och tröjor som han blir för en liten Emil Sayfutdinov.

Det är drygt fyra år mellan de här bilderna och han har blivit såååå stor. Konstigt, Petter och jag har ju inte åldrats alls...

Elis fann sig någorlunda i att Loke fick massor av paket och inte han. Dock fann han tröst hos mormor och i sin nya fina tröja och sina självlysande stjärnhimmelsstjärnor som han fick i Elispresent.

Morfar blev alldeles slut bara av att tänka på barnkalaset som snart skulle börja och slocknade med Jack i soffan.

Klockan två började anstormningen. Loke hade själv gjort inbjudningslistan och bjudit in sina bästa kompisar från dagis och så klart också stora kärleken My. Favorithänget blev inte, som vi föräldrar hoppats och trott, lekrummet utan brandbilssängen. Adam, Isac och Liam släckte bränder för glatta livet och Asta hade ansvar för blinkljuset. Loke var mest nöjd med att få låna Isacs häftiga riddarhjälm och fina svärd.

My och Asta känner inga könsgränser, de lekte lika vilt och aktivt som killarna. Om det nu var någon som var orolig att så inte var fallet.

Även dukningen var minutiöst planerad av Loke som själv valt motiv på både duk, tallrikar och muggar

Ropen skalla: tårta till alla!

Så här arg blir en fyraåring om han inte får vara med och blåsa ut ljusen på födelsedagståget. (bortse från den inte alls curlande modershanden som genast tände ljusen igen och lät honom få ett försök till...)

Fiskdamm är ett obligastoriskt inslag på varje barnkalas. Det är, förutom tårta, egentligen det enda inslaget som passar sig på ett barnkalas för ungar i fyraårsåldern. Det var projekt nog att samla dem för den här aktiviteten - att försöka få dem att delta i organiserade lekar eller dylikt hade nog orsakat tryck över bröstet för de vuxna inblandade.

Huruvida Emil fick stickningar i vänsterarmen av barnkalasatmosfären låter vi vara osagt men han somnade iallafall sött med Jack i ett undanskymt hörn av vardagsrummet. Emil var föriövrigt bitter över att han och Anna var de enda som var "tvugna" att stanna kvar med sina barn. Vi förklarade dock att det inte var ett straff utan en ynnest.

Milton var också spiderman, fast jättejättestark.

När kalaset var slut och alla gått hem var Loke en mycket nöjd och glad kille. Han sammanfattade dagen som alldeles, alldeles underbar och tyckte att alla dagar skulle vara så här roliga.
Så, då kan vi väl känna att vi gjorde vår föräldragärning väl idag.
Och vår lille fyraåring somnade sött i sin brandbilsöverslaf, iklädd spidermandräkten som han vägrade ta av sig. Hans sista ord innan han somnade var:
- Mamma, jag är så glad att jag har en så fin brandmansdräkt och att mitt kalas var så fint.
Och Loke, pappa och jag är så glada över att vi har en så fin son att ha kalas för.
Grattis på fyraårsdagen älskade unge.

Kommentarer
Postat av: Mormor Cinna och morfar Göran

Härliga kort på härliga ungar, men vilken rynkig mormor de har.

2011-01-17 @ 13:08:32
Postat av: Mormor Cinna och morfar Göran

Jag gillar det jag ser, men mormor ser rynkig ut, men vad gör det när man är mormor till tre prinsar som älskar en rynkig mormor. Underbart.

Lina om du kommer ihåg när Loke föddes för fyra år sedan så är det ju fantastiskt att jag kommer ihåg när du lades upp på min mage för snart 30 år sedan, känns som igår..... men imorgon är det trettio år sedan.

2011-01-17 @ 13:13:53
Postat av: Mormor Cinna och morfar Göran

är det Sjörövar-Fabbe som gestaltas av Elis?

2011-01-17 @ 13:14:57
Postat av: Mormor Cinna och morfar Göran

Älskar Jack sovställning. och att det fattas en strumpa..

2011-01-17 @ 13:16:12
Postat av: Mormor Cinna och morfar Göran

Men mamma Lina, man kan ju inte blåsa ut födelsedagsbarnets ljus det ska den som FYLLER göra. Oskriven lag.

2011-01-17 @ 13:17:37
Postat av: lina

Amen, det var ju inte ljusen på tårtan utan ljusen på tåget.

2011-01-17 @ 14:18:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0