Hemma igen - med seriösa försök till vardag

2010-04-27 @ 23:56:31 Kommentarer (2)

Idag har det gått en vecka sedan operationen. Iförrgår tog jag den sista morfintabletten. Jag kan visserligen hämta ut fler men vi tycker att bebisen inte riktigt behöver morfin i magen, det vore ju kul om den föddes utan missbruksskador. Ont som faan gör det iallafall och jag kommer ingenstans utan assistans. Petterstackarn får springa här och hämta saft, smörgåsar, fjärrkontroller, alvedon och lägga om benet hela dagarna. Han får klä på mig, hjälpa mig på med skon och lasta mig i och ur bilen när vi ska någonstans.

I söndags hämtade vi hem våra älskade små grabbar igen. Det är så vansinnigt skönt att ha dem här igen, där de hör hemma, hos oss, samtidigt som det blir enormt svårt. Loke lyckades kasta sig handlöst på benet två gånger den första timmen hemma. Den andra gången svartnade det för ögonen och jag började storgråta. Pojkstackaren kastade sig på golvet och blev jätteledsen. Petter fick lyfta upp honom i soffan bredvid mig och så förklarade vi att det inte var hans fel, att han inte gjort något dåligt och att mamma inte grät för att han varit elak eller gjort något dumt. Vi tror att det gick in till slut, men det är jättesvårt.

Idag har det gått mycket bättre. Båda grabbarna har koll på att mamma inte kan röra sig så bra och har väldigt ont och Loke hjälper mig att hämta kläder på morgonen och ger mig kryckorna när vi ska till köket och äta. Elis gillar också kryckorna, men han gillar mest att ta dem och springa som en liten gnu och gömma dem någonstans.

Petter har rätt fullt upp med att hålla de två busungarna sysselsatta. Ibland är det rätt skönt att bara sitta i en fåtölj och titta på när de härjar hejvilt! ;)


Loke lillbus är inte så liten längre. Han är tre år och tre månader och lär sig sakta teckenspråk på dagis. Han pratar väldigt mycket, dock utan ett välartikulerat "R" men med stor entusiasm. Han har ett eget språk som heter Banti som han ofta berättar om och han har ord för det mesta på Banti.
Han har en järnvilja när det gäller kläder och vägrar lämna hemmet utan en spindelmannen- eller flygtröja. En flygtröja har oftast motiv från starwars och Loke har äntligen accepterat att alla i starwars inte heter Yoda. Han har dock inte accepterat att Yoda inte är en grön groda, men det tar vi sen.
Han älskar att spela spel på svt.se bolibompawebben. Han spelar "drakens värld" och "i skogen" och vi är grymt imponerade över tvåfingersfattningen på piltangenterna och hans musföring. Sen kan man ju alltid diskutera om treåringar ska sitta vid datorn eller inte, men vi anser inte just nu att det gör någon skada. Så länge han inte sitter vid datorn ISTÄLLET FÖR att gå ut eller leka med kompisar tycker vi att det är OK.
Han är också världens härligaste storebror, speciellt på mornarna, när han mest vill krama och mysa med Elis. Elis är dock vanligtvis inte så på.

Elis Elgris är ett år och sju månader och stora killen. Han äter själv sedan länge, men nu har han också börjat plocka fram maten ur kylskåpet själv och duka bordet. När han leker med Loke springer han ibland så fort att han knappt hinner med själv och fäller liksom bak armarna för att få mer balans.
Han sover alltid i sin säng till att börja med men kommer oftast traskandes framåt morgonen och kryper upp hos oss och myser ner sig i mitten och somnar om.
Han älskar fortfarande att borsta tänderna och en ny passion är att ta på sig stövlarna själv. Så fort man lämnar honom själv i närheten av hallen kan man kallt räkna med att han inom kort snart kommer knallandes med gummistövlar och mössa på och dra en mot ytterdörren.
Han har precis förstått fördelarna med en bultbräda, men leksaksspisen och kastrullerna är fortfarande högintressanta. En annan sak som är mycket rolig är att vräka ner alla leksaker i hyllan med våld på golvet. Ju mer våld, desto roligare. Om han får skäll så skjuter han trotsigt ut underläppen och vägrar titta på en och två sekunder senare gör han samma sak igen, fast med ett stort leende. Charmigare unge finns inte.
Han har lärt sig klappa istället för att slåss och vet var näsan, foten, handen, magen, snoppen och håret finns. Storebror Loke är största idolen och allt han gör/får/har vill Elis också göra/få/ha. Om han inte får det biter han gärna brorsan i ryggen. Men om han får det så leker han så snällt och pussas och kramas. Underbar unge.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Åh, fint att se att livet trillar på.

Hur mår du nu?



Stor kram

2010-04-30 @ 10:08:13
URL: http://ostfronten-intetnytt.blogspot.com
Postat av: Åsan

Vad ni är underbara. Kämpa på min vän! Ingen är starkare än Du! Kram

2010-05-01 @ 17:52:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0