Vi ställer oss in hos farfar Gunnar...

2009-02-25 @ 21:08:19 Kommentarer (4)

Farfar Gunnar har en svaghet. Han har en stor förkärlek för Haags Ankarstock. Ankarstock är ett halvmörkt, kompakt bröd med mörk skorpa som är otroligt gott. I Gunnars värld är det så gott att han under några år fick det levererat direkt hem i brevlådan. Nu kan han få det igen. På Östadbyväg kan vi nämligen baka Ankarstock nu.


Och jävlar i mej så gott det blev! Formen lämnar dock mycket övrigt att önska men jag har hört ryktas att det ska finnas nånslags brödform att lägga degen i och då ska ni allt få se!

Loke tycker för i övrigt att det är hysteriskt roligt att baka. Han älskar att gräva i påsarna med decilitermåttet, att röra i smet och deg och framför allt; att diska efteråt!
Problemet är bara det att medan jag bakade ut limporna så gjorde Loke en egen deg. På golvet. Med rågsikt, müsli, mjöl och vatten. Ibland är det kul nästan jämt.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Hello Darling!!

Jag saknar er!!! Vi måste träffas snart. Gus o Loke kan få vara köksmästare så kan vi sitta och prata i kapp oss över lite te och diverse bakverk... ;)

Puss Puss// Sandra



(Det jobbiga är väl att nån måste resa närmare 50 mil för den tekoppen men vad gör väl det!??)

2009-02-26 @ 08:04:50
Postat av: Åsa Bys

Jag tycker sån "hembakt" form är MYCKET godare än om alla är stöpta i samma..

2009-02-26 @ 23:01:12
URL: http://brandtjej.blogg.se/
Postat av: Gunnar

Jag kommer gärna och äter Ankarstock hos er.

2009-02-28 @ 09:39:07
Postat av: Gunnar

Jag kommer gärna för att äta ankarstock och träffa er.

2009-02-28 @ 14:14:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0